Hälsporre är något som lindras med rätt skoinlägg

Att ha hälsporre är ingen rolig historia, det är otroligt s​märtsamt vissa gånger och om det inte gör fruktansvärt ont så är det nästan alla gånger väldigt besvärligt för den som är drabbad. Eftersom att foten och hälen är något som man belastar dagligen, speciellt om du inte använder avlastande skoinlägg.
Oavsett vad man har för jobb eller aktiviteter inplanerade kommer du inte undan att belasta dina fötter. Och kan man då inte ens stödja på sin fot utan att hälsporren gör ont, ja då blir livet plötsligt väldigt mycket jobbigare och allt som man tog för givet innan känns inte längre lika självklart. Det du söker är inlägg skor hälsporre och om du bor i Stockholmsområdet har du tur för där finns nämligen Stegkliniken som är allmänt kända som en av de duktigaste behandlarna av detta problem. Du kan enkelt besöka deras webbsida på stegkliniken.se

Hälsporre är något som uppkommer vid fel belastning på foten i kombination med ett mycket stillastående eller stillasittande jobb där man kanske har på sig skor utan anpassade skoinlägg som inte alls är särskilt ergonomiska för dina fötter. Du gör enbart dig själv en stor otjänst genom att ha skor som inte är uppbyggda för att dina fötter inte ska pressas hårt och länge dagligen mot ett stumt underlag så som golv, asfalt och andra liknande underlag som man står och går på dag ut och dag in. Ett par inlägg för skorna är det du behöver för din hälsporre.

Läkare och fotspecialister kan hjälpa dig att behandla hälsporren

Själva hälsporren är ett slags skydd som kroppen själv bygger upp, dock inget som blir något positivt utan bara gör ont. Men när foten och då speciellt hälen utsätts för hårt tryck under en längre period så byggs det upp ett kalklager kring benet som sitter i hälen för att det inte klarar av trycket längre helt enkelt. Och kalken som byggs upp ta ingen hänsyn till nerver och muskulatur utan banar helt enkelt sin väg rakt igenom, och skapar därför en smärta i din häl, alltså hälsporren. Är det så att du har fått hälsporre så är ditt enda alternativ att söka upp en läkare eller en fotspecialist som kan hjälpa dig vidare med vård, att passa ut rätt inlägg till dina skor och efterbehandling, något som allting finns möjlighet till att få.

Posted in Vård & Hjälpmedel | Comments Off on Hälsporre är något som lindras med rätt skoinlägg